De mooiste jeugherinnering van Manon (27): met peetoom Peter naar het Dolfinarium

april 2014

Als nieuwe dromenvervuller, ontmoette ik in februari samen met Denise Manon. Een leuke, jonge Tilburgse vrouw die helaas ongeneselijk ziek is. Manon wordt steeds meer afhankelijk van hulp en heeft daarom besloten om in 2015 euthanasie te plegen. Manon is echter niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Ze heeft een flinke bucketlist opgesteld met mooie, leuke, emotionele en spannende dingen die nog even gedaan moeten worden.

Lees verder

(verslag : Hartsdroomlid Jan Lips)
Peter is eigenlijk een oude vriend van de familie van Manon. Manon heeft een nare jeugd gehad en daarom is het contact met veel familieleden verbroken. Haar mooiste jeugdherinnering was, dat haar oom Peter haar ooit eens een dagje meenam naar het Dolfinarium. Dat wilde ze graag herbeleven, maar ze had hem ook jaren niet gezien. Toen ze hem belde en vertelde dat ze ziek was, schrok hij dan ook enorm. Daarom vroeg ze Hartsdromen.nl om hulp: om van het zwarte randje aan deze dag, weer een gouden randje te maken.

Bij de woning van Manon stond op 8 april 2014 het busje van Peter al klaar toen wij met de droommobiel kwamen aanrijden. Na een lekker bakkie koffie hebben we de scootmobiel van Manon in de bus geladen en op naar Harderwijk. Tijdens de rit werd het weer er niet beter op. Hagel en slagregens voorspelden een nat dagje Dolfinarium.

Na aankomst hebben we eerst een hapje gegeten en daarna zijn we ondergedoken in de ondergrondse aquaria. Het was een machtig gezicht om de dolfijnen door het water te zien schieten en we hebben flink gelachen om die lompe walrussen die in het water toch best behendig waren. Eenmaal weer bovengronds gekomen, kwam er zelfs een waterig zonnetje tevoorschijn waardoor we buiten van een aantal mooie shows hebben kunnen genieten. Manon heeft het allemaal goed kunnen zien omdat het niet al te druk was. Het meest indrukwekkende was nog wel een ondiep bassin waarin allerlei roggen, kleine haaien en ander spul langs je handen zwommen. Gelukkig waren de haaien net gevoerd dus we mochten onze vingers houden. Na een lekkere warme chocomel zijn we weer richting Brabant gegaan. Manon is dezelfde avond nog met Peter en haar vader uit eten geweest, en heeft weer een geslaagde vervulde droomwens kunnen wegstrepen van haar bucketlist.

Ellen vervulde op 26-2 toch nog haar belofte aan haar kinderen

februari 2014

Op maandag 24-2-2014 kregen we deze noodkreet binnen van Ingeborg: mijn vriendin
heeft een laatste wens en dat is dat zij nog samen met haar twee kinderen wil vliegen,
voordat ze zelf weg vliegt voor altijd.

Lees verder

Ze had nog een levensverwachting van een paar maanden, maar helaas is dit vorige week terug gedraaid naar een paar weken. Vorige week maandag liep ze nog het ziekenhuis in en drie dagen later had ze door de kanker een dwarslaesie opgelopen, waardoor ze vanaf haar heup niks meer kan. Nu heeft zij met mij gedeeld dat zij nog een keer samen met haar twee kinderen ( 10 en 14 jaar) wil vliegen , voordat zij alleen weg vliegt. Graag zou ik contact met u willen hebben over deze droom, omdat ik de droom ook bij ambulancewens heb neergelegd, maar helaas is er daar maar plek voor één persoon die mee kan vliegen, en haar wens is met haar twee kinderen te vliegen, ik hoop dat bij jullie mogelijk is?

We schoten meteen te hulp, en bereikten via ons gouden netwerk een hele warmhartige piloot: Willem, van de Aeroclub Hilversum-Amsterdam. Hij had een geschikt vliegtuig, en durfde het aan om ze alle drie mee de lucht in te nemen. En door een goede samenwerking met de Wensambulance voor Ellens vervoer, was dit vliegensvlug, binnen 3 dagen geregeld!

Ellen en haar man Dennis (zittend voor de brancard) waren zo blij en dankbaar, dat ze erop stonden, om voor en na haar droomvlucht met de kinderen deze foto’s te maken. Zodat we aan mensen het belang van ons werk kunnen laten zien. Ellen overleed 5 dagen later.

Trienke (56) beleefde toch nog haar jeugddroom: OP EEN EIGEN PAARD…

januari 2014

Op mijn 18e heb ik een eigen paard! riep de Friese Trienke vroeger altijd. Maar het leven loopt soms anders: ze trouwde op haar 18e met haar jeugdliefde Hendrik, kreeg vier kinderen maar ook wat tegenspoed. Waardoor haar gezin altijd op de eerste plaats kwam te staan, totdat ze ziek werd.

Lees verder

Trienke vroeg hulp aan het dromenvangersteam van Hartsdromen.nl, om een oude vriendin op te sporen. Ze hadden hun vriendschap 10 jaar geleden beide verbroken maar er MOEST haar nog iets van het hart. Ze vond dat ze niet helemaal eerlijk was geweest over de reden waarom. Ze is een Kind van God, en wilde met een schoon pad naar Jezus toe. Het lukte ons om de 2 oud vriendinnen drie dagen later samen te brengen, en ze wisten het uit te praten. Tot opluchting van beiden. Toen kwam er ook ruimte voor haar andere grote wens… helemaal alleen te paard, en daar een foto van!

Een familielid had haar best daar al voor gedaan, maar Trienke was toen zo vermoeid door ziekenbezoeken en medicijnen, dat vele mensen haar en het paard vast moesten houden. Dat was niet haar droom: en gelukkig zorgde nieuwe medicijnen voor minder evenwichtsstoornissen. Dus de vrouw van haar huisarts stelde haar stoere, lieve Haflinger Frodo beschikbaar voor een nieuwe poging op 25 januari.

Trienke, 2 dagen later: Dat paard heeft echt mijn hart gestolen, ik ben zo gelukkig! En ik krijg overal leuke reacties op de foto’s en de filmpjes: ik kan nog dagenlang hiervan nagenieten. Ziek zijn is niet alleen maar ellende: schrijf dat maar gerust op!

Ze wist toen nog niet, dat op 1 februari haar dochter ook nog een verrassingsfeest voor haar had gepland. Omdat zij en haar man dit jaar 40 jaar getrouwd zouden zijn. We hoorden dat ze ook die dag enorm heeft genoten van alles en iedereen. Op 10 februari werd Trienke (tekst van haar rouwkaart:) 'heel liefdevol en tevreden tot onze lieve Vader geroepen'.

Een droomdag bij FEYENOORD voor Mia! All you need is love…

december 2013

Al in september trok de Groningse Gerda (67 jaar) bij ons aan de bel. Konden we niets betekenen voor de Brabantse Mia (60)? Want ze had de dochter van Mia, Charon, via Facebook leren kennen. Samen waren ze toen een actie gestart voor de verdwenen jongetjes. Omdat ze allebei reuma-hebben (en Charon nog andere nare ziektes waardoor ze niet kan werken) kregen ze een vriendschapsband.

Lees verder

Toen ze hoorde dat Charons moeder kanker had, (net als Gerda’s dochter enige jaren geleden), leefde ze nóg meer mee met dit Brabantse gezin. Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben stuurt ze continu lieve kaartjes en cadeautjes. En ook geld toen Charon dat begon in te zamelen, om zo wensen voor haar moeder te vervullen. Ze zouden elkaar heel graag ontmoeten, maar Gerda had geen rijbewijs en was sinds 1988 niet meer in een trein gestapt.. En Mia kon niet langer dan 30 minuten autorijden zonder pijn te krijgen.

Toen Mia eind november uitbehandeld bleek, stemde ze toe in een gesprek met hartsdromenvanger René Surminski. Die merkte dat Mia desondanks een tevreden mens was, en geen echte onvervulde dromen meer had. Dochter Charon deed al zoveel lieve dingen, plande leuke uitjes als herinnering samen…Alleen zou ze graag iets leuks beleven met haar man Gerrit. Want na 37 jaar huwelijk wou hij eigenlijk niets met "laatste wensen” te maken hebben. Het gaf hem een wrange bijsmaak.

Tot we van Mia hoorden, dat hij al voordat ze verkering kregen, GROTE fan van Feynoord was… Charon intussen ook, maar het was haar vader al jaren niet meer gelukt om kaartjes voor De Kuip te bemachtigen. FC FEYENOORD stelde ons toen 4 kaarten beschikbaar voor de thuiswedstrijd op 15 december tegen FC Groningen!!!. Een comfortabele limousine van LIMOMIJ zorgde dat Mia zonder pijn in Rotterdam aankwam.

Toen stond ook Gerrit in de kamer te dansen!

Maar Hartsdromen had Gerda beloofd: als we een droom kunnen vangen voor Mia, ben jij erbij om haar in levende lijve te ontmoeten. Zij bleek de echte heldin: ze bedacht zich geen moment en reisde 3 uur helemaal alleen van station Groningen naar Rotterdam Stadion! Voor haar veiligheid kochten we wel een 1e klas treinkaartje voor haar, want om haar nou tussen FC Groningen supporters te zetten....

Het moment dat Gerda Mia, Charon en Gerrit in de armen viel, kon zo in Roberts ten Brinks kerstspecial…

Terwijl Gerrit en Charon zienderogen genoten, lieten de beide moeders Mia en Gerda elkaar de hele wedstrijd niet meer los. Na afloop had Gerda nog zoveel kadootjes uit te delen, dat limousinechauffeur Ad graag een omweg maakte om haar naar Rotterdam CS te brengen. En Feyenoord had ook nog gewonnen met 1-0! Helaas kon René er door ander vrijwilligerswerk niet bij zijn, en viel Denise daarom voor hem in.

Miriam AAIDE een giraf!

december 2013

Miriam is een warme en lieve vrouw van 46 jaar, ze heeft ruim 25 jaar gewerkt bij Holland Casino Scheveningen. Toen ze begin dit jaar hoorde dat haar borstkanker uitgezaaid was, is ze een bucketlist gaan maken.

Lees verder

Een van haar grote dromen was nog om te kunnen trouwen met haar geliefde Willem. Dit is afgelopen juni ook gerealiseerd. Haar wens kwam uit om in een witte koets te worden vervoerd door 2 grote Friese paarden (haar grote passie; ze heeft haar eigen Friese paard door omstandigheden jaren geleden moeten verkopen.

Miriam heeft een grote liefde voor dieren. “Een dier oordeelt niet; houdt onvoorwaardelijk van je”. Haar droomwens om nog eens naar Afrika te gaan voor de wilde dieren kan ze niet meer realiseren……
Ze wilde dan ook heel graag achter de schermen kijken bij een dierentuin, uitleg krijgen over de verzorging en leven van de dieren en het allerliefst een imposant dier (giraf of olifant) kunnen aaien.
Met dit gegeven is hartsdroomvervuller Odette gaan overleggen met de Beekse Bergen. Medewerking was er meteen, maar aaien van dieren zou geen haalbare kaart zou zijn; in verband met het respect voor en leefomgeving van de wilde dieren.

Op 11 december is Miriam naar de Beekse Bergen geweest met haar man Willem en nog 7 anderen mensen die ze zelf had uitgenodigd om samen met haar deze dag te beleven:

Als verrassing worden opgehaald door een limousine (als ‘witte olifant”) werd door mij en de groep als erg leuk ervaren. Niemand had dit ooit eerder meegemaakt!. Het voeren van de olifanten ,en het realiseren van hoe krachtig de dieren zijn als je het slaapverblijf van de olifanten en giraffen bekijkt.
Dat de Beekse Bergen het jou gunnen om dit te mogen beleven. Allermooiste moment was toch echt dat ik de giraf toch heb kunnen aaien. Vanuit de laadbak van een pick-up jeep kwam de giraf nieuwsgierig naar ons toe. De giraf legde eerst zijn hoofd tegen het hoofd van Willem aan; erg vertederend. Vervolgens kreeg ik de kans om hem te kunnen aaien. Echt wauw!
Het was een waanzinnig mooie dag waar ik nu elke dag met veel plezier op terug kijk. Het was veel te snel voorbij……

De dierenverzorgers vertelden achteraf, dat ze de giraffen nog nooit zo dichtbij had zien komen.

Deze dag werd volledig gesponsord door haar lieve betrokken collega’s van Holland Casino. Op deze manier konden zij, op afstand, toch iets betekenen voor hun lieve collega. Ook vriendin Suzanne, die deze droomwens aanmeldde, deed een bijdrage.

Miriam overleed op 10 maart 2014.

Hartsdroom-puppy voor Herman en Miriam!

oktober 2013

Drie jaar geleden kreeg Herman (55), een zeer begaafde timmerman, acute leukemie. Hij kampt nu nog met akelige, pijnlijke bijwerkingen: het is nog steeds overleven. En tot zijn grote verdriet en frustratie, verloor hij er ook zijn net succesvolle eenmanszaak door.

Lees verder

Hij had vroeger Duitse herdershonden, en droomde al jaren van een nieuwe pup: maar dat was zowel financieel als fysiek voor hem niet haalbaar Toen de dokter hem laatst zei, dat hij 50% kans had om het te gaan redden, trok zijn lieve vrouw Miriam bij ons aan de bel. Ze hebben geen kinderen samen, en nu ook haar Jack Russel was overleden, zat Herman lang alleen thuis als zij moest werken.
Kan Hartsdromen alsjeblieft voor een positieve afleiding zorgen?

Nieuwe dromenvervulster Odette van Ham, ging samen met dromencoördinator Denise en haar hartsdroomhond Boef de uitdaging aan… Maar steeds hadden we geen goed gevoel bij de honden. Of al te oud, te nerveus etc.

Tot we bij Dierenvakantieboerderij de Lofert terechtkwamen in Berlicum. Boefs gouden vakantieadres: maar daar fokken ze ook hobbymatig herders, en hadden toevallig een nestje… Meteen ging er een telefoontje en een foto naar Herman en Miriam, en die waren helemaal onderste boven:

“We zijn helemaal hyper de pyper en echt totaly in love!!!
Wat is dit keigaaf!!
Kunnen bijna niet wachten op onze Zen.
Ik heb dan ook alles door gestuurd aan kids en vrienden en iedereen is
Meer dan enthousiast we zijn echt helemaal van de kaart!
Dank je wel en ja hele goeie dromen nu het is niet te beschrijven dit
Gevoel: thx thx thx

Dankzij de donaties van de Steppers, en een duitse vriend van Herman kon Hartsdromen alles snel in orde maken voor de adoptie van Zen. En de familie Schouten, de fokkers van Zen, schonk 20 kilo puppyvoer erbij.

Toen we Zen naar zijn nieuwe familie brachten, hingen er wit-blauwe ballonnen aan de deur, een bordje met WELKOM ZEN! en…

We kregen beschuit met muisjes …☺.

Maar helaas lukte het Herman ook hierdoor niet, om zijn ziekte te overwinnen. Myriam schreef ons op 29 januari: Gistermorgen om 10.00 uur is Herm in mijn armen gestorven. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Zen en ik moeten het nu verder samen rooien en ik ben dan ook heel dankbaar dat hij nog bij mij is en zo ook een klein stukje Herm.

Pagina's

In 2014 en 2015 vervulden wij vrijwillig 25 laatste dromen per jaar. Steeds minder mensen willen publiciteit en dat respecteren wij. U vindt hier en onder onze YouTube-knop dus wat voorbeelden van dromen en projecten uit voorgaande jaren.

Toch onze recent vervulde dromen zien?
Dankzij Uitgeverij Nolin BV verschijnt sinds 2014 2x per jaar ons eigen tijdschrift:
't Hartsdroomgevoel! met actuele infomatie over onze vereniging. U bent van HARTE welkom om dit te bestellen bij ons, voor meer hartverwarmende en ontroerende laatste droomverhalen!