Frans Dekker

Frans Dekker - IN MEMORIAM * 9 juli 1947- + 4 april 2018

In 2010 werd de Boskoopse Frans (bouwjaar 1947, toen 62 jaar) door Stichting Aria aangemeld als Hartsdromer. Uitzaaiingen in zijn hersens: opgegeven. Hij leefde toen al 13 jaar 'in blessure tijd', zoals hij zelf altijd zegt. Hij was al rug-en nekpatient en kreeg toen kanker achter zijn oog, gehemelte en kaak. Een laatste operatie waarbij zijn oog eruit moest faalde. Ondanks veel pijn en druk op zjn hoofd, en elke dag thuiszorg om zijn oogholte te verzorgen, droeg hij zijn ziekte dapper en blijmoedig.

Frans was toen al 2 jaar actief betrokken geraakt bij een Roemeense straatkrantverkoopster. Een jonge moeder, die haar kinderen achter had gelaten om hier geld te verdienen. Een vrouw met een groot hart voor haar medemens. Met de hulp van Frans zorgden bedrijven dat zij en nog meer Roma's in Roemenië in hun levensonderhoud konden voorzien, en het was zijn hartewens om haar te gaan bezoeken. Vrienden van stichting Aria kochten een ticket voor hem, maar Frans zag op tegen de reis met het openbaar vervoer daar. En de slechte hygiëne in verband met zijn oogwond.

Dankzij de donateurs van Hartsdromen waren we in staat om een comfortabele auto te huren die op het vliegveld voor hem en zijn vrienden klaarstond.

Dat gaf Frans het zetje wat hij nodig had om op reis te gaan:iets wat hij al 10 jaar niet meer durfde. En vlak voor vertrek deed Frans nog iets bijzonders: hij liet zich in de Bethelkerk in Boskoop dopen. Dat gaf hem nog meer vertrouwen in God... en nog nooit werd er zo vurig voor hem gebeden, als door de Roma's in hun kerk in Roemenië! 

Halverwege 2010 waren zijn hersentumoren dan ook verdwenen....

Wij zijn deze bijzondere survivor daarom in ons hart blijven meedragen, en zijn SUPERTROTS dat hij zich in 2014 officieel bij onze vereniging aansloot!

Want zoals Frans zelf altijd schreef:: W.Z.E.N. W.G.E.

WE ZIJN ER NOG, WE GAAN ERVOOR!