maart, 2019

januari, 2019

 

VIERING TIENJARIG BESTAAN EN AFSCHEIDSCONCERT

Op 14-2-2019 bestaat onze Vereniging Hartsdromen TIEN jaar... en dat is een mooi moment om te stoppen. We begonnen als enige voor nog mobiele mensen met laatste wensen, maar als vangnetorganisatie zijn we niet langer nodig in Nederland.

 

We zijn er BERETROTS op zijn (hé jeugdambassadeur Bjorn, en je mascotte Dromende Beer), dat we waar dan ook in Nederland ALTIJD op tijd waren. Ook al hadden mensen nog maar een week te leven: dan regelden we het in 3 dagen! En onze missie is bereikt: iedereen is nu een dromenvervuller.

Daarom organiseren we op 17-2-2019 een uniek, maar wel besloten AFSCHEIDSCONCERT. We hebben de sportieve singer/songwriter DAVID SAVAGE bereid gevonden een exclusief benefietoptreden te geven.

Hij laat jullie genieten van zijn "Real life poetic melodies" :
https://www.savedge-music.com/
En met zijn motto LIVE, DREAM, DO! laat hij ons gedachtengoed voortleven!

Gevolgd door een afscheidsborrel in onze hometown Den Bosch.

Het is voor ons onmogelijk om iedereen te bereiken en persoonlijk te bedanken, die de afgelopen tien jaar zijn betrokkenheid heeft getoond bij onze vereniging. Ben je (nog) niet uitgenodigd maar voel je sterk de behoefte om erbij te zijn? Wil je misschien nog iets kwijt over de afgelopen tien jaar? De microfoon staat ook voor jou klaar, maar MELD JE WEL SNEL VIA DEZE WEBSITE OF VIA INFO@HARTSDROMEN.NL ,WANT VOL=VOL.

 

Ons motto blijft voortbestaan: Blijf leven, en blijf dromen...


Met een warme groet uit een groot hart,

Denise Maassen/ Dansende Boog
Oprichter, Penningmeester maar vooral: dromenvervuller!

 

september, 2017

september, 2016


Het is een veel voorkomende wens: het Noorderlicht zien! Voor Lies (54) is dit helaas haar laatste wens: voor een reis met haar camper naar dit magische natuurverschijnsel, is het voor haar te laat. Daarom helpt zij ons mee met mijn eigenlijke missie:

GEZONDE mensen inspireren hun dromen niet langer uit te stellen! Te voorkomen, dat ze straks onze hulp nodig hebben.

Ze nodigde al haar familie en vrienden uit voor dit afscheidsfeest van haar leven. Zij zijn de VIPS op vrijdag 30 september!

HELP ONS MEE OM DE HELE GROOTBEELDFILMZAAL VAN HET OMNIVERSUM VOL TE KRIJGEN!
Bekijk de pracht van de Aurora Borealis, gezien vanaf zowel aarde als ruimte. Spectaculaire beelden, gefilmd door de SOHO-satelliet van NASA, laten de zon zien ...zoals je haar nog nooit hebt gezien. Aanvang film: 10.00 uur.Duur film: 40 minuten, na afloop gelegenheid tot napraten/drankje in de foyer tot 12.00 uur.

Voor hartsdroomleden, donateurs of abonnees, hun partner en evt. kinderen gratis toegang.  Wil je komen kijkenmet een introducee ? Okay: die betalen € 10 p.p., over te maken naar Hartsdromen: o.v.v. Noorderlicht: NL13TRIO0390187348.

Want wij betaalden het transport en lieten deze 100kg zware filmspoel speciaal overkomen uit de USA. Er is er maar 1 ter wereld. Slechts 1x eerder in NL (2014) vertoond. We zijn het Omniversum zeer dankbaar, dat zij in hun drukke agenda zo snel mogelijk ruimte hebben gemaakt voor de hartsdroom van Lies!

Aanmelden kan via info@hartsdromen.nl bij Melanie Peters, dromencoördinator van de Vereniging Hartsdromen.

juni, 2016

Met grote dank aan:Aeroclub Nistelrode

,Hartsdroomlid René Surminski en onze sponsors en donateurs! https://www.youtube.com/watch?v=sXVmOI9LLxc#t=44

STEL JIJ JE DROMEN UIT? WIJ NIET.

februari, 2016

Diverse leden maar ook sponsors, sympathisanten en andere mensen die ons een warm hart toe dragen, kwamen vanuit 7 provincies naar Rosmalen. Unaniem werd er gestemd om door te gaan met onze missie: mensen inspireren, hun drmen niet uit te stellen! En het OP TIJD vervullen van laatste dromen. Iedereen was getuige van de installatie van onze 1e Jeugdambassadeur: Bjorn Storm, waarvoor Opperhoofd Dansende Boog was uitgenodigd.

Hij kreeg een Totemdier om hem geluk te brengen: Dromende Beer. Dit wordt zijn mascotte tijdens zijn ambassadeurstaken.

Zij legden samen de hartsdroom-eed af:

Handelend vanuit

Aandacht gaan wij

Resultaatgericht en

Toegewijd aan de slag, om

Samen DROMEN te vervullen!

Zie ook onze Facebookpagina voor het fotoalbum. Met dank aan onze hartsdroomfotograaf: Robert Krom. En dromenvervulster Desiree van Leeuwen, voor de leuke collage!

mei, 2015

Wadlopen of “Wadplompen”?   Verslag van: Leo Renders


-> ZIE OOK HET SPONTANE YOU TUBE FILMPJE VAN RENÉ SURMINSKI: KLIK OP ONZE YOU TUBE BUTTON!

Met waanzinnige nieuwsgierigheid keek ik uit naar 17 mei 2015 - mijn eerste wadloop samen met mijn dochter, Denise en vele anderen. Had dit altijd al eens willen doen maar het kwam er maar niet van. En dan ontvang je een e-mail van “HARTSDROMEN” waarin staat: Stel jij je dromen uit? WIJ NIET en die in dit geval één van mijn hartsdromen vervulde. Deze droom werd in eerste instantie op een Oudejaarsborrel door de bijna blinde Joost van Gent uitgesproken en opgepikt door Denise(begeleidster van Joost in dit geval) die dit uitwerkte tot een dag om ook anderen te inspireren.

Wat kun je er van zeggen: gewoon een heerlijke dag met de nodige ontspanning, plezier en het ontmoeten van mensen van diverse pluimage. De weersomstandigheden waren ongunstig maar dat veranderde toen wij aankwamen in Lauwersoog. Dromen komen wellicht niet altijd uit maar toch: deze droom van mij kwam uit. Geen regen, hoe kan het ook anders!! Het waaide wel behoorlijk.

 Tijdens de autorit die in dit geval werd verzorgd door hartsdroomlid René Surminski (dank daarvoor namens het “five-team”) reden we naar Lauwersoog en stopte onderweg voor onze picknick die verzorgd was door Denise. Daar aangekomen was het mensen ontmoeten, handjes schudden en zien dat we aan boord kwamen van de boot die ons naar het wad zou brengen. Spannend, temeer omdat er twee kleine groepjes voortijds van boord gingen voor wat ik dacht een extremere wadloop dan voor ons was gepland en gelukkig was dat ook zo. Eenmaal van de boot (waarvoor we kniediep door het frisse zeewater moesten) werden we opgedeeld in twee groepen. Groep 1 de gemakkelijke route en groep 2 de iets zwaardere route. Denise, Joost, Renate en ik kozen voor groep 2 en de overige voor groep 1 - Hoe kan het ook anders!

Het 1e obstakel was een geul die door de gids werd uitgeprobeerd en die totdat zij er nagenoeg tot haar middel in het water stond werd geannuleerd. Toen pas werd het leuk, althans in mijn optiek. De modder werd dieper en dieper totdat we bij een volgende geul aankwamen. De eersten konden redelijk door de modder deze passage maken echter na ca. 15 tot 20 passanten was het toch gedaan. De geul was zo omgewoeld dat sommige wadlopers tot hun middel in de geul verdwenen. Lachen en helpen was het devies en voor de laatsten werd een stukje verderop een nieuwe passage gevonden. Het laatste stuk wat er nog “gelopen” werd was “redelijk” begaanbaar, al moesten we wel recht tegen de koude wind terug, kracht 5. Terug op de boot stonden de emmers met water klaar om de modder aan benen en gympen te verwijderen. Daar genoten we van soep, Gelderse rookworst, koffie, een biertje (of waren het er stiekem toch iets meer) en andere versnaperingen. Denise en de Friese Mia legden samen de voetjes op de verwarming en zo gingen we op weg naar de haven. Mia Peereboom vervulde met de hulp van Hartsdromen vorig jaar de laatste wens van een vriendin. Toen ze van Denise hoorde dat ze nog versterking in Friesland kan gebruiken had Hartsdromen er meteen een nieuwe dromenvanger bij.

Joost genoot nog tot tweemaal toe van de gevonden verse Waddenoesters die door iemand werden geopend. Tijdens de terugreis zagen we eindelijk de zeehonden die wij nog niet eerder hadden gezien. Eén ervan leek ons te begroeten want die dook vanaf het wad direct in het water- hoewel ik toch een beetje de indruk kreeg dat hij/zij op zoek was naar een “hapje”. Een mooier afscheid van deze dag kon je jezelf bijna niet wensen.  De terugreis met René als chauffeur werd onderweg afgesloten met een “van der Valk dineetje” in Wolvega waar we nog even onder het genot van een drankje hebben zitten nagenieten. Denise vertelde, dat diverse Van der Valk restaurants gratis hebben meewerkt aan laatste dromen. Alleen daarom al heeft zij er altijd een goed gevoel bij om daar te gaan eten. Vermoeiend dagje maar zeker de moeite waard. Dank aan Joost, Denise en René mede namens mijn dochter Renate die je nog even naar huis bracht. We hebben met volle teugen van deze dag genoten.

 Leo Renders.

 

mei, 2014

Viering 5-jarig bestaan: MEER LEVENSKUNSTENAARS GEZOCHT: om laatste dromen te vervullen! / Dromenvangersinfodag op 25 mei.

-Fan van PK’s? Ervaar een rit in een rode Ferrari (alleen bij goed weer!!)

-You love Glitter & Glamour? Laat je rondrijden in onze witte limousine!


Deze dag wordt gratis aangeboden aan alle dromenvervullers! Dat zijn vooral onze leden en begunstigers, maar ook de familieleden van de mensen die een laatste droom hadden zijn van harte welkom. We staan dus ook even STIL…Om te herdenken, maar ook om onze zegeningen van het NU te tellen.
VOOR OPRECHT GEINTERESSEERDEN IN DE EREBAAN: DROMENVERVULLER, BIEDEN WIJ DEZE UNIEKE DAG AAN VOOR SLECHTS € 15,=. Inclusief lunch en alle consumpties!
 
Maak dit bedrag voor 15 mei over naar Triodosbank NL-13 TRIO 0390187348 t.n.v. Hartsdromen.nl. onder vermelding van: HARTSDROOMDAG 25 MEI. Kun je toch niet komen: dan vervullen we met jouw bijdrage weer mooie laatste dromen! Voor meer informatie en contact: INFO@BOERDERIJ DE ZALM.NL

Locatie: Boerderij de Zalm, Pothuizerweg 19, 3998 NB, Schalkwijk ( Utrecht)

De plek om bij te komen van de drukte en waan van alle dag: www.boerderijdezalm.nl Geniet met al je zintuigen van de verse sappen van appel, kersen & perenboomgaarden. Van de smaak van de broodjes zalmspecialiteiten van www.dewieseschalkwijk.nl . Snuif de frisse wind, als je over de dijk wandelt. En als je jezelf écht wilt verwennen, sluit je de dag af op een terrasje in het Middeleeuwse stadje Culemborg.

 

april, 2014

Dit is een fragment uit het programma Onder Ons van omroep Brabant. Hierin zie je Manon Zwetsloot, die via vereniging Hartsdroom, een van haar wensen in vervulling ziet gaan. Een keer een trouwjurk dragen... bij La Nova bruidsmode in Dordrecht.

december, 2013

Jonge Hartsdromenvangers vervullen laatste wensen van inwoners Elzenhove.

juli, 2013

Via Gladiola de laatste kilometers van hartsdromen wandelaars Judith en Thieu.

juli, 2013

Steppers terug van e-mooi-tionele laatste steptocht voor Hartsdromen.nl (persbericht)

(De voor deze gelegenheid tot Antwerpen steppers omgedoopte New Yorksteppers zijn maandag om precies 17.10 uur voor het deelgemeentekantoor van Hoogvliet teruggekeerd van hun bijna 300 kilometer lange allerlaatste goed doelrit. Op het bordes hadden zich onder het afdak een kleine tweehonderd familieleden en belangstellenden verzameld die de steppers onder heroïsche muziek van de Rotterdamse DJ Hansie met een ovationeel applaus verwelkomden. Onder hen de ‘Schout en Schepenen’ van Hoogvliet; voorzitter Edwin Smid en de bestuurders Ingeborg Hoogveld en Yvonne Bekker maar ook één van de bouwers van de met pensioen gestuurde supersteps Bart de Groot. Hij was het die 32 jaar geleden samen met de heer Springmeijer de unieke vervoersmiddelen construeerde en vervaardigde bij Shell Pernis.

De Groot nam bij aankomst met zichtbaar genoegen plaats tussen de net zo trotse steppers die vanuit Spijkenisse in een zware plensbui de deelgemeente binnenreden. Bedenker van de goede doelenstepritten Joop van der Hor noemde de laatste steptocht ‘een rit van e-mooi-tionele momenten omdat ook hun vier overleden stepmaatjes tijdens de rit op passende wijze herdacht werden. Op begraafplaats de Ommering in Spijkenisse werd zelfs de step mee de begraafplaats opgenomen om de cirkel echt helemaal rond te maken voor de nabestaanden van steppers Marja Gouw en Marja Verburgt.

Terug in Hoogvliet liet Joop weten dat hij vooral veel had geleerd en erg veel respect had voor twee bijzondere steppers; Carlos Duister en Joost van Gent. ‘Als ik ooit echt ziek word dan hoop ik net zoveel kracht te kunnen ontwikkelen als deze twee kanjers hebben gedaan. Deze beide visueel gehandicapte sporters zijn vorig jaar mee naar Londen gestept. Carlo met zijn ongekende en soms best harde humor weet de moed erin te houden. En Joost is voor mij een echte held. 6 weken geleden heeft hij een nier afgestaan aan zijn zoon en nu stept hij, zonder ook maar iets te zeuren of te klagen weer 300 kilometer met ons mee. Kanjers zijn het, net als alle andere deelnemers waaronder de verzorging, chauffeurs, de drie motorbegeleiders en ambassadeurs Ilse van der Burgwal en Annie Ras. Zonder hen hadden wij deze steptocht nooit kunnen volbrengen.’

Tot slot laat hij weten dat er een bedrag van €3.333,33 voor de Vereniging Hartsdromen.nl is ingezameld, een vereniging die zich inzet voor het vervullen van de liefste en vaak laatste wens van ernstig zieke mensen!

juli, 2013

4-DAAGSE 2013: ALLE ACHT HARTSDROOMLOPERS OVER DE FINISH EN DE VIA GLADIOLA!

In 2012 nam Judith Zuurbier-van Weel het initiatief om haar 6e Vierdaagse in het teken van Hartsdromen te lopen. Dit jaar wist zij zeven andere wandelaars te inspireren, om ook de Hartsdroomkleuren aan te trekken ! Ben, Luciënne, Wil met haar dochter Willy, Jan, Joke en tijdens de Vierdaagse Thieu. Om zo gezamelijk voor sponsoring en naamsbekendheid te zorgen. Voor vier lopers was het de eerste keer, en wij ondersteunden hen graag om deze hartewens te vervullen. En ja hoor: ook zij zijn nu de trotse bezitter van een Vierdaagsekruisje.

Neem Luciënne: ze was zo trots op haar prestatie, dat ze ons hesje met haar medaille nu thuis aan de muur heeft hangen! En terecht: want het was tropisch warm dit jaar in Nijmegen. Maar wij vonden het vooral hartverwarmend, dat al deze mensen voor ons kozen, uit alle goede doelen. Weer € 600 voor laatste dromen, dank jullie wel allemaal!

Wederom met dank aan de Wishwalkers voor de gastvrije ontvangst in de verzorgingsposten die we met ze mochten delen. En onze hartsdroomleden Everine, Roely , Denise en Judith voor de support! Judith heeft nu haar zevende kruisje, maar gaat ook de volgende HartsdroomVierdaagse weer coördineren.

Ga jij, of ken je iemand die de Nijmeegse Vierdaagse in 2014 gaat wandelen en wil je je aansluiten bij de Hartsdroom-Vierdaagse? Meld je dan aan bij Judith.

Evenementen

ALV OP 14-02-2016 EN VIERING VAN ONS 7-JARIG BESTAAN

25 leden uit 7 provincies hadden zich dit jaar aangemeld. Samen hebben we Hartsdromen een inspirerende start gegeven om voor het 8e jaar samen dromen te gaan vervullen!

Zie ook onze Facebookpagina voor het volledige fotoalbum. Met dank aan onze hartsdroomfotograaf: Robert Krom!